Feim Barri, feim Tradicions

can tomeu

El passat dissabte 16 de febrer es va celebrar un nou Feim Barri, la tercera edició de Feim Barri, feim Tradicions.

Es varen realizar nombroses activitats a la casa pagesa de Can Tomeu, a Ca n’Escandell, entre les 11.00 h i les 17.00 h: exposicions, xerrades, tallers culinaris i tallers d’artesania i demostracions de ball pagès.

Hi va a ver també mostres de tot tipus: sobre el ca eivissenc, apicultura, herbes eivissenques, artesania, carros pagesosraces autòctones de cabres, ovelles, porcs i conills.

Els assistents també varen poder aprendre a el·laborar paorelletes, sobrassada i botifarró.

Sa Colla de Vila va impartir un taller de ball pagès flaüta, i sa de Sa Bodega, un d’instruments i brulada de corn.

Es Fameliars, de la seva banda, varen donar un curs sobre horts urbans. A més, Antoni Marí Marí a partir de las 12.00 h va parlar d’instruments musicals i més tard, Cata Prats es va centrar en la vestimenta típica.

D’altra banda, Elisa Pomar va oferir una xerrada sobre les joies de l’emprendada i la cuinera Marga Orell, de s’Ametller, va fer un show cooking sobre plats típics eivissencs.

L’Associació de Pageses Emprenyades va amenitzar la jornada tradicional entre les 12.00 h i les 14.00 h. i després d’una sonada i una ballada de sa Colla de Vila, es va servir a les 14.30 h arròs de matances a benefici de la Creu Roja.

paella

Es varen reunir quasi 300 persones, que varen gaudir d’aquesta festa i aprendre sobre música, artesania i gastronomia. I al final, alguns afortunats varen poder endur-se a casa un cistelló de productes típics que es varen sortejar.

Amb aquesta iniciativa es pretén que en aquesta jornada tradicional, la ciutadania realitzi activitats relacionades amb les nostres rels i donar a conèixer als més petits la cultura i les tradicions, amb la finalitat que serveixin de fil transmissor per a les pròximes generacions.

Una jornada molt intensa per a aprendre, ensenyar i compartir les tradicions i la cultura de la nostra illa.

ca


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/9/d246063715/htdocs/clickandbuilds/MakingOfIbizaMagazine/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>