El misticisme pictòric de Roger Dixon

cuadro3

 

 

 

 

 

 

 

Fa quasi un any de l’anniversari de la mort de Rober Dixon, un pintor nascut a Londres a 1943.

retro5

A

 

 

 

 

 

 

 

 

 

la seva infancia ja va mamar l’art,les formes,els colors… el sue pare era col·leccionista d’art i antiquitats i la seva mare era pintora. A més, ell era un gran admirador de la natura.

Als 17 anys va fugir a Paris, cansat de la mediocritat i el conformisme de l’escola, i després de tres anys va començar a viajar per tots els països del Sud d’Europa, quan es va enamorar del Mediterrani, de la seva belleza, del clima i del carácter de les seves gents.

Va tornar a Londres per treballar a la televisió i desenvolupar les seves idees artístiques.

 

cuadro 2

 

 

Però quan en 1968 va fonyar Eivissa per primera vegada, es va adonar de que allò era casa seva.

Va decidir anar a Paría durant un curs per estudiar Belles Arts i d’aquesta manera, poder aplicar els seus coneixements en la pintura a l’illa.

Va estar més de 40 anys pintant paisatges i detalls d’Eivissa,sempre amb olis i llenços de tela.

retrospectiva-roger

 

 

 

 

 

 

 

 

El passat vint de maig es va realizar una exposición per honrar-lo, una mostra retrospectiva d l’artista.de 25 obres. Dibuixades amb detalls del paisatge eivissenc, com socas d’oliveres o branques d’atmellers, lliris, dents de lleó, llimoners, magranes, vinyes i gira-sols de vius colors retratats amb un estil molt personal influenciat per l’impressionisme i amb una gran dimensió espiritual.

 

retrospectiva2

El seu art no és conceptual, ni basat en idees o il·lustratiu. Està més enllà de l’intel·lecte, dins de l’inspiració, de l’intuició… És pura personalitat.

La seva obra és una cel·lebració a la natura, una representación del món natural plena de misticisme.

 

retro3


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/9/d246063715/htdocs/clickandbuilds/MakingOfIbizaMagazine/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>